Studio Vrtinec d.o.o. je podjetje za video, TV in filmsko produkcijo. Od leta 1995 smo ustvarili preko 500 različnih AV stvaritev, 6 celovečernih filmov, 20 srednjemetražnih filmov, 25 kratkih filmov ter mnogo televizijskih oddaj, oglasov in promocijkih filmov.

Z lastnimi kadri in sodobno tehnologijo pokrivamo celovito ponudbo produkcije, od razvoja, snemanja, montaže, končne postprodukcije in priprave za distribucijo v različnih formatih.

Ime podjetja STUDIO VRTINEC, VIDEOPRODUKCIJA d.o.o.
Skrajšano ime STUDIO VRTINEC d.o.o.
Telefon 0599 34 725
Mobilni 041 678 274
Matična številka 1316931
Direktor Primož Kastelic
Občina Novo mesto
Država Slovenija
Ulica Pot na Gorjance 29
Pošta 8000 Novo mesto
Spletni naslov www.studio-vrtinec.si
E-naslov info@studio-vrtinec.si
Davčna številka SI45037175
Transakcijski račun 29000-0055317114, UniCredit Banka Slovenija d.d.
Leto ustanovitve 1998
Glavna dejavnost 59.110 Produkcija filmov, videofilmov in TV projektov

PRIMOŽ KASTELIC

producent in direktor
primoz@studio-vrtinec.siPrimož Kastelic se je rodil 7.3.1973 v Novem mestu. Leta 1998 je ustanovil neodvisno produkcijsko hišo Studio Vrtinec d.o.o., ki uspešno deluje v domačem in mednarodnem prostoru. Samostojni in neodvisni producent, snemalec in montažer je v 25-letih delovanja produciral mnogo zahtevnih filmskih in tv projektov, med zadnjimi tudi pet celovečernih filmov, Trdinov Ravs, Aven Čhavora, Vivat Kozina, Veter se požvižga in romsko trilogijo Pot v Gaj – Opre Roma 3, nastalih po scenariju in v režiji Filipa Robarja Dorina. Ob tem je realiziral igrani film o prvi neandertalčevi piščali Dan prve piščali, igrano dokumentarni film o prvih žrtvah fašizma v Evropi, Streli v Bazovici po scenariju Jadrana Sterleta in v režiji Tuga Štiglica ter preko dvajset drugih igranih in dokumentarnih filmov, ki so bili uspešno distribuirani v domačem in mednarodnem prostoru. Med svojim delovanjem je nesebično pomagal kulturnim organizacijam z donacijami ter s tem pripomogel k boljšim pogojem njihovega dela.
Samostojni in neodvisni producent Primož Kastelic je sodeloval pri številnih mednarodnih produkcijah, nekajkrat tudi v ZDA, kjer je deloval kot izvršni producent večjih medijskih dogodkov.